CHP’li Barut: Yeterli üretim ve tüketim için destek şart

CHP Milletvekili Ayhan Barut: Üretim Olmadan Gıda Egemenliği Mümkün Değil

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, üretim olmadan gıda egemenliği kavramının geçerli olamayacağını belirterek, üreticilere ve halka destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Barut, çiftçilerin ve vatandaşların ekonomik zorluklar içinde olduğunu ifade ederek, “Halkın ve çiftçinin desteklenmesi üretim ve tüketim dengesini korumak adına hayati önem taşımaktadır. Maliyetlerin artması ve yükselen faizler gibi sorunlara çözüm bulunmazsa, gıda egemenliğimizi kaybedebiliriz” dedi.

“Faizler Krizi Derinleştiriyor”

Ayhan Barut, AKP döneminde yaşanan ekonomik krizin açlığı ve yoksulluğu artırdığını, geniş çapta bir kaosun hüküm sürdüğünü ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tarihimizde yaşanan en büyük ekonomik krize sebep olanlar, artan vergiler, zamlar, büyüyen yoksulluk tablosunu görmeye devam ediyor. AKP iktidarı yanlış politikalarından vazgeçmediği sürece, her geçen gün karanlık tablo derinleşiyor. Ülkemizde sanayiciden esnafa, çiftçiden emekliye kadar herkes zorluk içinde. Banka faizleri tavan yaparken, enflasyon hızla artıyor. Açlık, yoksulluk ve sefalet karşımızda. Ticari kredi faiz oranları özel ve kamu bankalarında neredeyse yüzde 70’e dayandı. Borç batağında olan vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Sanayici, çiftçi ve iş insanları bu maliyetler altında eziliyor. Ülke ekonomisi üretemez hale geldi. Bu faizlerle birlikte ticaret durma noktasına geldi. Çözüm için daha fazla beklemek mantıksız.”

“Çiftçilerin Sorunlarına Çözüm Bulunmalı”

Gıda egemenliğinin temel dayanağı olan çiftçilerin yaşadığı zorluklara ve çözüm önerilerine değinen Barut, şunları söyledi:

“Tarımsal üretimde kullanılan kredi miktarlarının artırılması gerekiyor. Çiftçiler, yüksek maliyetlere rağmen üretmeye çalışıyor. Kuraklık ve doğal afetler nedeniyle tarımsal üretimdeki finansman sorunları artıyor. Devlet destekli kredilerin miktarları yeterli seviyede değil. Enflasyon, maliyet artışları ve zamlar çiftçileri olumsuz etkiliyor. Bu sorunların çözülmemesi gıda egemenliğimizi ve tarımsal üretimi tehdit ediyor. Çiftçilerin sesine kulak verilmeli ve sorunlara çözüm bulunmalıdır.”

Related Posts

Merkez Bankası’nda 19 Mart’tan sonra bir ilk!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), 4 Temmuz haftasına ilişkin haftalık para ve banka istatistikleri, döviz rezervlerinde son üç ayın zirvesine ulaşıldığını ortaya koydu. REZERVLER ARTTI Söz konusu haftada TCMB’nin döviz rezervleri 8 …

Zara ve D&P’nin ürünleri yasaklandı: Toplatma kararı çıktı

Ticaret Bakanlığı, denetimleri kapsamında güvensiz ürünler listesine yeni eklemeler yaptı. Son denetimlerde iki markanın oda kokuları sağlıksız bulundu. Bakanlı sağlıksız bulduğu bu ürünler yasakladı ve toplatılmasına karar verdi. Yeni listede Zara …

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 11 milyon 629 bin 100 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 8 milyon 878 bin 568 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …