Ataşehir Belediyesi, Halk Buluşmalarıyla Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

Ataşehir Belediyesi, “Söz Sizde, Çözüm Bizde” sloganıyla halk buluşmaları düzenliyor. 10 Şubat Pazartesi günü İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ve Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in başkan yardımcıları ve müdürlerle tam kadro yer alacağı ilk etkinlikte, vatandaşlarla bir araya gelinerek daha güzel ve yaşanabilir bir Ataşehir için taleplerin dinlenmesi ve çözüm önerilerinin masaya yatırılması amaçlanıyor.

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların görüş ve taleplerini dinleyerek ortak çözümler üretmek amacıyla “Söz Sizde, Çözüm Bizde” sloganıyla randevusuz halk buluşmaları düzenliyor. İlk buluşma, 10 Şubat Pazartesi günü saat 07.00’de İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde başlayacak ve saat 12.00’ye kadar sürecek. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in, başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri ile tam kadro yer alacağı halk buluşmalarında vatandaşlarla bir araya gelinip talepler dinlenecek.

Vatandaşların taleplerinin dinleneceği 11 masa kurulacak

Randevusuz halk buluşmalarında birçok farklı konunun ele alınacağı farklı isimlerle 11 masa kurulacak. Vatandaşlarla doğrudan iletişim kurulacak olan bu masalarda taleplere hızlı çözümler üretilmesinin yanı sıra ilçenin gelişimine katkı sunacak fikir ve projeler de dinlenerek, değerlendirilmek üzere kayıt altına alınacak.

‘Katılımcı belediyeciliğin en önemli adımlarından biri’

Bu buluşmaların katılımcı belediyeciliğin en önemli adımlarından biri olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Ataşehir’i hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda randevusuz halk buluşmaları da hiç şüphesiz en önemli adımlardan biri. Bu buluşmalarda komşularımızla el birliğiyle, daha güzel bir şehir inşa etmek adına fikirleri dinleyecek ve çözüm yollarını birlikte arayacağız” dedi.

Kurulacak olan Yapı Kontrol, İmar ve Denetim masalarında, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü temsilcileri, vatandaşların yapılaşma, imar planları, ruhsat ve denetim konularındaki taleplerini dinleyecek ve sorunlarına çözüm önerileri sunacak.

Temizlik İşleri Masasında; halkın çevre temizliği, atık yönetimi, temizlik hizmetleriyle ilgili geri bildirimleri alınacak. Vatandaşların bu alandaki talepleri doğrultusunda yapılacak iyileştirmeler üzerinde görüş alışverişi yapılacak. Fen İşleri Masasında; altyapı, yol yapımı, onarımlar gibi konularda halkın talepleri dinlenecek. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Veteriner İşleri Masası’nda; sokakta yaşayan can dostlarla ilgili talepler ele alınacak. Park ve Bahçeler Masasında; vatandaşların parklar, yeşil alanlar, ağaçlandırma ve çevre düzenlemeleri ile ilgili talepleri dinlenecek. Ayrıca bu alandaki ihtiyaçlar üzerine çözüm önerileri sunulacak. Zabıta Masasında; halkın güvenliği ve huzurunu sağlamak adına yapılan denetimler ve uygulamalar ele alınacak. Kentsel Dönüşüm Masasında; Ataşehir’deki dönüşüm projeleri ve bu süreçte karşılaşılan zorluklar ile vatandaşların talepleri üzerine görüş alışverişi yapılacak. Afet İşleri Masasında; doğal afetlere karşı alınan önlemler ve halkın bu konudaki talepleri dinlenecek.

Sosyal İşler Masası ise Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından kurulacak. Bu masa aracılığıyla, sosyal yardımlar, kültürel ve sosyal etkinlikler, kadın ve aile hizmetleri ile sağlık ve spor alanlarındaki talepler ele alınacak. Destek Masası, diğer müdürlüklerin temsilcileri tarafından kurulacak ve çeşitli konularda hizmet almak isteyen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik talepler dinlenecek. Bu masalar sayesinde, vatandaşlar talepleri doğrudan ilgili birimlerle paylaşabilecek ve çözüm önerileri üzerinde ortak fikirler sunabilecek. Ataşehir Belediyesi, katılımcı belediyecilik anlayışıyla, daha yaşanabilir bir şehir için herkesi bu anlamlı buluşmaya davet ediyor. – İSTANBUL

Related Posts

20 milyonluk rüşvet iddiasına ‘mesnetsiz’ açıklaması

Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturmasında ifade veren Halil Kurdu, iş adamı Mehmet Tatlıcı’dan 20 milyon TL rüşvet alındığını iddia etti. Rüşvetin, Beylikdüzü’ndeki bir arsanın üst irtifak hakkı karşılığında protokolle kamuya devredilmesi sürecinde verildiği öne sürüldü. Tatlıcı’nın avukatı Ayhan Duran, Halil Kurdu’nun iddialarının asılsız ve kişisel husumete dayandığını savundu.

Öğrenci sprey ile kabusu yaşattı!

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun doğusunda böcek ilacına maruz kalan 17 lise öğrencisi ve 1 okul görevlisi hastaneye kaldırıldı. Kyoda ajansının haberine göre Kanagawa eyaletindeki Sagami-Kayakan Lisesi’nde bir öğrenci, teneffüste koridora böcek ilacı …

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı Lammy ile bir araya geldi: Eurofighter için çalışmalar sürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile Bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi. Fidan ve Lammy, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fidan, küresel gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasında savunma sanayii alanındaki iş birliğine ilişkin açıklamalar yaptı.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi

Soykırımcı İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi.

Binalar için büyük değişim bugün başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nde yapılan köklü değişiklikler, 30 Haziran 2025 itibarıyla ruhsat alacak tüm binalar için yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de 25 Nisan’da yayımlanan tebliğ, binaların enerji performansını artırmayı ve Türkiye’nin enerji ithalatını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Ukrayna, anti-personel mayınlarının kullanımını yasaklayan Ottawa Sözleşmesi’nden çekildi

Ukrayna’nın, anti-personel mayınlarının kullanımını, depolanmasını, üretimini ve devredilmesini yasaklayan 1999 Ottawa Sözleşmesi’nden çekildiği öğrenildi.